Gazononderhoud

Een groen, sterk gazon is de droom van iedereen met een grasveld in de tuin. In het echte leven pakt dit soms nogal anders uit; een gazon kan nogal lastig te onderhouden zijn. Om jouw gazon weer groen en gezond te houden is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. TuinAlles heeft precies wat je zoekt! De organische meststoffen speciaal voor het gazon, het graszaad en de overige producten maken het mogelijk om het gazon in optimale conditie te houden of te krijgen. Bestel de perfecte producten om jouw gazon te onderhouden nu in de webshop of kom naar ons tuincentrum in Etten-Leur. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

Gazononderhoud: bemesting

Het gazon bemesten is één van de belangrijkste onderdelen van het gazononderhoud. Wist je dat je het gazon minstens drie keer per jaar moet bemesten om het gezond te houden? De DCM gazonmest uit ons assortiment is hier goed geschikt voor. Om het gras de diepgroene kleur te laten behouden zul je op de volgende momenten in het jaar het gras moeten bemesten:

  • Maart of april: de tuin ontwaakt weer en zo komt ook jouw grasveld weer tot leven. Help het gazon een handje met de juiste bemesting. 
  • Juni of juli: in de zomermaanden zul je het gazon wederom moeten bemesten om te voorkomen dat het gazon verslapt en ziek wordt. 
  • In de herfst of winter: bemest het gazon nog één keer om het te beschermen tegen de koude wintermaanden. Ook kun je met deze bemesting voorkomen dat onkruid zich makkelijk nestelt. 

Tip: in ons assortiment hebben wij speciale najaarsbemesting die het gazon de nodige boost geeft om de winter weer sterk uit te komen. 

gazononderhoud-etten-leur

Gazononderhoud: bijzaaien

Is jouw gazon niet helemaal groen meer en heeft het last van kale plekken? Dan kun je dit snel herstellen door bij te zaaien. Dit doe je met het graszaad uit ons assortiment en kan met een groot gazon nogal een flink karwei zijn. Eerst zul je het dode gras en eventueel onkruid zullen moeten verwijderen, waarna je het gras gaat maaien en verticuteren. Dit is het weghalen van dood materiaal met een hark. Hierna kun je aan de slag gaan met graszaad strooien over de kale plekken. Dit kun je in het voorjaar of het najaar doen en na het strooien van het graszaad mag er een periode niet over het gras gelopen worden. 

Houd je gazon groen en sterk met de producten van TuinAlles

Wil je meer weten over de producten uit ons assortiment gazononderhoud? Of heb je tips nodig over het bemesten of bijzaaien van je grasveld? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Etten-Leur. Onze ervaren medewerkers staan voor je klaar!