Meststoffen en bestrijdingsmiddelen

Meststoffen en bestrijdingsmiddelen zijn van groot belang in de tuin. Zonder deze belangrijke producten kunnen planten eerder ziek worden en het gras van jouw gazon kan minder groen worden. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin of balkon is voorzien van de mooiste en meest gezonde planten, verkopen wij in onze webshop en in ons tuincentrum in Etten-Leur verschillende soorten meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Zo vind je in ons assortiment bijvoorbeeld verschillende soorten gazonmest. Bekijk het aanbod in de webshop of kom langs voor advies van onze ervaren medewerkers. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 63 producten

Verschillende soorten meststoffen: de voor- en nadelen

Meststoffen zorgen ervoor dat jouw planten de juiste vitamines en mineralen binnen krijgen. Iedere plant is anders en zo heeft iedere plant ook andere behoeftes. In ons assortiment vind je gemengde meststoffen die geschikt zijn voor verschillende soorten planten, maar ook speciale meststoffen die geschikt zijn voor één specifieke plantensoort. Zo krijgen jouw planten precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Ook wordt er bij meststoffen onderscheid gemaakt tussen organische mest en kunstmest. Beide hebben zo hun voor- en nadelen:

  • Kunstmest is over het algemeen goedkoper dan organische mest
  • Kunstmest zorgt binnen enkele dagen voor een groeispurt bij jouw planten of gazon, terwijl organische mest hier langer over doet
  • Organische mest gaat veel langer mee dan kunstmest
  • Organische mest is beter voor het bodemleven van jouw tuin

Zelf zul je natuurlijk de voor- en nadelen moeten afwegen als je op zoek gaat naar mest voor in de tuin of op het balkon. Heb je vragen over het gebruik van mest? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Etten-Leur. 

kunstmest-kopen-tuincentrum

Waarom worden er bestrijdingsmiddelen gebruikt?

Bestrijdingsmiddelen kopen is nooit leuk. Dit betekent namelijk dat je last hebt van vervelende insectenongewenst onkruid of schimmels. Bestrijdingsmiddelen worden namelijk gebruikt om plagen in de tuin tegen te gaan. Ondanks dat het moeilijk kan zijn om deze plagen te bestrijden, zorgen wij van TuinAlles ervoor dat het je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. De bestrijdingsmiddelen uit ons assortiment zijn van de beste kwaliteit en je zult daadwerkelijk verschil merken. Voorkomen blijft beter dan genezen; daarom raden wij je aan om de planten en het gazon in de tuin goed te verzorgen en te voeden met meststoffen. 

gazonmest-kopen

Gazonmest kopen bij TuinAlles

Speciale mest voor het gazon is een aanwinst voor iedere tuin met grasveld. Een gezond gazon kan namelijk niet zonder de juiste voeding! Na het gebruik van organische gazonmest of kunstmest voor het gazon zul je al snel verschil merken: het gras wordt sterker, groener en dus gezonder. Wist je dat je het gazon in het voorjaar, de zomer én in het najaar moet bemesten? Bestel dus snel jouw gazonmest in de webshop of kom langs bij TuinAlles!